ENI ulja i maziva – putnička i transportna vozila

Ulja i maziva iz Eni palete su proizvodi specijalno formulirani da zadovolje različite potrebe za podmazivanjem svih vrsta vozila bez obzira na proizvođača.
Istraživanje i razvoj od strane Eni-a omogućava stalno poboljšavanje performansi maziva, a u cilju zadovoljenja strogih specifikacija proizvođača, formuliranim potrebama za nižom emisijom ispušnih plinova i neprestanim istraživanjem za povećanjem ekonomičnosti.

ENI ulja i maziva – industrijski program

Tehničko i komercijalno vodstvo je uspostavilo i pojačalo posvećenost Eni tehnologije ka: kvalitetu, zaštiti životne sredine i tehničkoj podršci korisnicima.
Industrijska ulja se koriste za široki dijapazon opreme i aplikacija.
Eni se bavi svim vrstama proizvoda namijenjenih za podmazivanje industrijskih strojeva, kao što su hidraulični sistemi, turbine, kompresori, ležajevi, otvoreni i zatvoreni zupčanici, strojni alat za klizne staze, pneumatski alati i industrijski mjenjač.
Industrijski proizvodi osim što moraju zadovoljiti određene kemijsko-fizičke uvjete, u mnogim slučajevima moraju proći ispitivanja opreme (sa osvrtom na trenje i habanje), ili testiranja opreme u realnim uvjetima eksploatacije.
Industrijski proizvodi treba da zadovolje specifikacije (ISO, IEC, DIN, BS, itd), ili odobrenja proizvođača komponenti i opreme (EATON Vickers, David Brovn, Denison, Alsthom, Siemens, itd.)


ENI masti

Masti su polu tekuća ili polu čvrsta maziva koja se koriste za podmazivanje mehaničkih dijelova sistema, gdje ulja kao tekuća maziva, ne zadovoljavaju potrebe iz tehničkih ili ekonomskih razloga.
Eni je jedan od vodećih proizvođača masti sa širokom paletom proizvoda koji može zadovoljiti potrebe kako industrijskog tako i automotiv odjela.